Hlavní navigace

Názor k článku Linux začíná prorážet na firemní desktopy od LO - Takže znovu pro Aleš Pavel: netykáme si. Značkové autosalóny...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 12. 2007 16:48

    LO (neregistrovaný)
    Takže znovu pro Aleš Pavel: netykáme si.

    Značkové autosalóny a servisy nesměly prodávat/servisovat nic jiného, než značky, se kterými měly smlouvu (výrobci na tom běžně trvali ve smlouvě). Navíc prodejci museli dělat i značkový servis (opět podmínka výrobců). EU to označila za nekalosoutěžní, a zakázala. Podle mého názoru je to věc dohody, a žádná EU do toho nemá co kecat. Ale náš moloch jménem EU si myslí něco jiného.

    O hospodářské soutěži se nemá smysl bavit, pokud nemáte nějaké právní minimum. Faktem je, že stejně jako výrobci aut mohli dávat jako podmínku udělení statutu značkového prodejce záruku exkluzivity, mohl totéž dělat MS, nebo kdokoliv jiný. Je to věc svobodné dohody mezi subjekty na trhu. To, že když nejste značkový prodejce/servis, tak neprodáte, a ceny vašeho servisu budou muset být poloviční (a obrat možná desetinový), je zajímavý fakt, ale nic víc.

    Nic nestuduji, a vzdělání si doplňuji dle potřeby. Které mé názory jsou jako 10-letého dítěte? Předvádím snad katastrofální neznalosti či šíření FUDu ohledně Windows (jako vy)? Předvádím právní idiocii stylem "SW patenty na MP3 platí jen v USA", jako většina zdejších čtenářů? Předvádím ignoranci ve věci ekonomiky či managementu, jako velká většina zdejších diskutérů?