Hlavní navigace

LinuxDays 2017: více hackování, retrohraní a otevřených technologií

21. 9. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Šestý ročník konference LinuxDays nabídne opět desítky hodin přednášek a workshopů a rozsáhlý doprovodný program. Přijďte na největší českou komunitní akci zaměřenou na otevřené technologie.

Největší česká (nejen) linuxová konference LinuxDays nabídne už pošesté spoustu přednášek ve čtyřech sálech, workshopy, stánky zajímavých projektů, ale třeba i výbornou kávu. Přijďte do Dejvic 7. a 8. října a určitě se něco nového dozvíte a naučíte.

Letos nás čeká všeho o něco víc: více přednášek, více workshopů, více přednášek v angličtině a více stánků. Zároveň letos dostane více prostoru komunita kolem hackerspaces, která se zabývá vývojem vlastních otevřených řešení a hackováním těch existujících.

Fotogalerie z předchozího ročníku najdete na webu: sobotaneděle

Z více než stovky přihlášených témat bylo vybráno 64 přednášek a 13 workshopů. Budou se týkat Linuxu, počítačových sítí, bezpečnosti, serverových řešení a mnoha dalších odvětví. Letos dostaly více prostoru také přednášky v angličtině, takže konference neklade důraz jen na české návštěvníky.

Dozvíte se novinky z oblasti IoT, bezpečnosti, sítí, šifrování i vývoje. Konference se tradičně zaměřuje na otevřené technologie, takže nemohou chybět linuxové technologie, správa serverů, kontejnery a další aktuální témata od nadšenců i předních světových vývojářů. Program je velmi pestrý a nabitý, stejně jako budou prostory FIT ČVUT.

Opět jsme rozšířili sekci stánků, čekají nás stánky různých linuxových distribucí a projektů jako Mozilla.cz, Silicon Hill, Fedora, openSUSE, Python, vpsFree.cz, RoboDoupě a mnoho dalšího. Pustíme se společně také pořádně do drátů a budeme prostě zapojovat a bastlit. Pokud přivedete své děti, také nepřijdou zkrátka – připravili jsme pro ně dětskou Bastlírnu.

Opět nás čeká také Retroherna, což znamená spoustu starého železa, které ale ještě nepatří do starého železa. Zahrajte si klasiky všech klasik na tom nejméně moderním hardware, který sice neoplývá výkonem, ale obsahuje duši.

Přímo na místě je také možné složit zkoušku a získat tak mezinárodně uznávanou certifikaci LPI. Návštěvníci mají jedinečnou možnost se zkoušky zúčastnit za konferenční cenu, která je téměř poloviční.

root_podpora

Přijďte na akci, vstup je zdarma, stačí se zaregistrovat. Odměnou vám bude víkend se zajímavými lidmi nad zajímavými tématy, případně nad výbornou kávou od Kofárna.cz.

Root.cz je partnerem konference.

Byl pro vás článek přínosný?