Hlavní navigace

LinuxDays letos nabídnou zahraniční hosty a přidají přednáškový sál

21. 9. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Root.cz
Sedmý ročník konference LinuxDays nabídne opět odborné přednášky, praktické workshopy a stánky zajímavých projektů. Letos přibude pátý přednáškový sál a přijde i několik zahraničních hostů.

První víkend v říjnu se na FIT ČVUT v pražských Dejvicích uskuteční už sedmý ročník konference LinuxDays určené pro všechny techniky, IT specialisty nebo jen nadšence do zajímavých otevřených technologiích. Přijďte 6. a 7. října, vstup je zdarma, stačí se včas zaregistrovat.

Hlavní náplní budou jako obvykle odborné přednášky, kterých je připraveno sedm desítek. „Letos jsme se rozhodli přidat další přednáškový sál, takže jich bude celkem pět. Vše bude navíc nahráváno a streamováno ve vysoké kvalitě díky AVC.SH,“ říká hlavní organizátor Petr Hodač. Návštěvníci si mohou nově při registraci zvolit, které přednášky navštíví, což umožní organizátorům přizpůsobit velikosti sálů podle zájmu v daném čase.

Na programu jsou letos odbornější přednášky a workshopy, na své si ale přijdou i začátečníci. Pozvání přijali Vojtěch Pavlík, vývojář linuxového jádra, a norský bezpečnostní odborník Per Thorsheim. „Podařilo se nám přilákat několik zahraničních přednášejících, kteří jsou předními odborníky ve svém oboru,“ říká Hodač.

Důležitou součástí každého ročníku LinuxDays jsou stánky se zástupci českých i zahraničních projektů. „Můžete si tu popovídat přímo se členy jednotlivých komunit nebo s vývojáři populárních aplikací, kteří vám rovnou na místě mohou poradit nebo zahrnout váš nápad do svého projektu,“ říká Hodač.

Paralelně s přednáškami bude probíhat také doprovodný program představující zajímavé české i zahraniční projekty, návštěvníci si budou moct odpočinout v RetroHerně nebo si vypít výbornou kávu a nabídnout si občerstvení v odpočinkové zóně. „Na FIT ČVUT je k dispozici nová audiovizuální technika a nová Wi-Fi síť, návštěvníci i přednášející ocení nové ozvučení a kvalitnější projekci,“ vysvětluje Petr Hodač.

Root.cz je mediálním partnerem konference.

Byl pro vás článek přínosný?