Hlavní navigace

Názor k článku Linuxové distribuce v roce 2006: první pětka od glx - Ty dohady nemaji smysl. Nejvetsim problemem Linuxu je prave...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 12. 2006 9:57

    glx (neregistrovaný)
    Ty dohady nemaji smysl.
    Nejvetsim problemem Linuxu je prave jista roztristenost (at si blbi fanatici vyrvavaji co chteji) a na tu vsichni doplacime. Pokud by byla mensi, davno by mel Linux o peknych par procent vetsi podil na desktopech.
    Existuje pomerne hodne distribuci, ktere tristi sily a kapacity. Diky tomu V KAZDE distribuci po jejim vydani narazite na nejakou TRAPNOU a OTRAVNOU chybu, ktera odrazuje nove uzivatele. Maly priklad: OpenSUSE 10.2 - uz to vypadalo, jak bude skvele, ale zase to nevyslo - opet se tam neco naslo - TENTOKRAT POCHYBNA FUNKCNOST BLUETOOTH - proste v teto verzi, pokud pouzivate Bluetooth, ZESEDIVITE. :-(. Diky tristeni sil a kapacit nezbyva cas na poradne testovani a distribuce po svem vydani vypadaji tak jak vypadaji. Mohlo to byt daleko lepsi nebyt fanatiku, kteri meli byt vykazani nekam do rezervace. Takto to spis vypada, ze hlavni distribuce po vydani nove verze funguji v duchu tradic Microsoftu, kdy az do vydani Service Packu 1 nema smysl novou verzi Windows vubec ani zkouset.
    Fanatici nam to proste prosvihli a bude se to velmi tezce napravovat, pokud se to vubec nekdy podari.