Hlavní navigace

Názor k článku LXDE: další aplikace, zálohování a spotřeba paměti od me - Pokud pisete romany, zrejme vam ceska klavesnice vyhovuje....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2011 19:27

    me (neregistrovaný)

    Pokud pisete romany, zrejme vam ceska klavesnice vyhovuje. Pro programovani, tabulkove vypocty a adminstraci systemu je efektivnejsi US klavesnice (nebo ne?). A pak, treba cely den pracujete v anglicky mluvici firme s anglicou verzi systemu s anglickymi zakazniky; v tomto pripade cestinu pouzivate skutecne jen vyjimecne.

    Jak pisete na ceske klavesnici cislice? Na numericke klavesnici, ze? A co kdyz ji nemate, treba na netbooku? Kdyz chcete spocitat neco na kalkulacce, to zadavate cislice se SHIFT? Trosku tezkopadne.

    Asi je to jen o zvyku, ale jsem tady uz dlouho, kdyz jsem zacal s pocitaci, byl veskery SW anglicky, textove editory se hackovaly aby umeli aspon zakaldni ceske znaky, resili se problemy s kompatibilitou kodovani, atd, atd. Jsem spise programator nez spisovatel, naucil jsem se zit bez cestiny a prechod na ceskou klavesnici (100%) povazuji za krok zpet. Stareho psa novym kouskum nenaucis... ;-)

    A pak jsou tady jeste uzivatele klavesnic Dvorak... ;-))