Hlavní navigace

Názor k článku Mají viry na Linuxu skutečně zelenou? od Jarda - Příteli, většina BFU má doma ukradený Wokna u...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 4. 2007 12:27

    Jarda (neregistrovaný)
    Příteli, většina BFU má doma ukradený Wokna u kterých má aktualizace vypnuté, protože jinak se "něco" stáhne (no je to přeci WGA) a začne to vyřvávat cosi o počítačové kriminalitě a zpomalovat počítač. To proto, že jim kamarád, který tomu "rozumí", poradil: "Když ty aktualizace vypneš, tak to nebude otravovat a taky na tebe nemůže nikdo přijít, že to máš ukradený..."
    Provozuji malou internetovou síť (30 uživatelů). Uživatelé jsou za NATem, takže jim většinu internetových útoků "odstíním". A přesto se každý týden něco semele a 1-3 uživatelé se zavirují - poznám to na změně "trafficu". Jen tak dál - aspoň jsou penízky za odvirování...
    Jo a na routeru mám samozřejmě Tučnáka a přestože má veřejnou IP adresu a je "v první linii", za 2 roky ho nikdo "nesestřelil". I když v logu je zaznamenané značné množství všech možných útoků.
    Takže buď rád, žes z a t í m žádného vira nechytil. Co není, může být... Mám takový pocit, že se snad tvůrci virů a červů spojili s výrobci antiviráků, protože "čím hůře, tim lépe pro nás".