Hlavní navigace

Názor k článku Man-in-the-browser aneb jak jsem si nechal infikovat prohlížeč od Silas15 - Ahoj, mě se stalo něco podobného s diskem z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2015 15:23

    Silas15

    Ahoj,
    mě se stalo něco podobného s diskem z práce. Jen jsem jej připojil k sobě do pc (kvůli otestování rychlosti SSD, sice byl připojen v systému, ale nic jsem z něj nespouštěl) tak po cca dni začal chrome zobrazovat reklamy ze tří stran okna a první kliknutí na odkaz na stránce znamenalo otevření reklamního okna. Nechápu jak se to do toho mohlo jen tak dostat. Chrome na firemním disku byl napaden (to jsem nevěděl), ale stejně to napadlo i mě. Antivir nic, potom kombinací 3 různých odmalwarátorů to přestalo. Musím vyzdvihnout Hitman pro, ten něco našel. Po několika restartech, odinstalování chrome atd. jsem se toho zbavil. V chrome mám jen jeden doplněk, který ukazuje počet otevřených záložek. Ale na pracovním pc není ani to. Vůbec nechápu, jak se dokázal ten malware dostat ke mě a takhle se do systému zahryznout, i do pravidelně aktualizovaného prohlížeče.
    Máte-li nějaké zkušenosti s tímto, ocenil bych info. Teď už chrome nevěřím, ale nenapadá mě způsob, jak bezpečně platit kartou, bankovnictví atd. Nevím jak je na tom FF, ale řekl bych, že náchylný bude podobně. IE se vyhýbám.