Hlavní navigace

Názor k článku Martin Lipert: Kindle je největším zlem pro eknihy v Česku od martin - U elektronickych odpada nutnost skladovych prostor a hmotne...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2011 9:36

    martin (neregistrovaný)

    U elektronickych odpada nutnost skladovych prostor a hmotne distribuce, tedy prave tech 80% ceny o kterych je rec v clanku. Stejne tak autor dnes muze knihu jednoduse napsat, vysazet a vydat elektronicky sam, napr. na lulu.com.

    Zaroven veskere DRM a podobne sracky jsou znacne sklicujici, na dalku smrdici vendor lockem. Nechci elektronickou knizku, kterou si za 3 roky neprectu, protoze jsem zmenil vyrobce ctecky, apod.

    Několikrát jsem byl na setkání studentů s vydavateli (především audio/video obsahu). To, co tam ti studenti plácali za kraviny.... Divil jsem se, že vůbec něco někdo vydává. Porušování zákona? Žádný problém. (Natož apelovat na nějakou morálku). Bohužel v tom pytli uvíznou i ty výjimky studentů, kterým buď čest.

    Žijete ve velkém omylu, pokud si myslíte, že vydavatel má primárně zájem o použití DRM. Svůj byt/auto si také zamykáte před zloději, ne? O co lépe by se vám žilo, kdybyste to dělat nemusel. Kdybyste věc našel na stejném místě, co jste ji před týdnem položil. Ono totiž nasazení DRM také něco nemálo stojí a vzhledem k tomu, že nechcete vydávat jen pro Kindle, tak těch DRM musíte "koupit" víc atd. atd.

    Bohužel to málokomu pod 25 dochází a bere "zákon" do vlastních rukou.

    A vězte o čem mluvím, protože jsem spolupracoval s jedním nakladatelstvím, jehož trh jsou především školy. To máte pak chuť se na všechno vys....