Hlavní navigace

Názor k článku Masivní protest v Googlu, USA bojují s Čínou o paměťové technologie od null null - @Filip Jirsák Jaké přesně zlehčuji výzkumy? Ophir dodal několik...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 11. 2018 20:10

    null null (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    Jaké přesně zlehčuji výzkumy? Ophir dodal několik statistik které měří několik parametrů a nejenom že to prezentuje jako kompletní obraz skutečnosti, ale ještě na základě těchto hrubě neúplných dat chce nějak měnit nastavení společnosti. To je dost nebezpečné, protože na základě mála dat a jejich obecného vykládání by se to taky mohlo změnit k horšímu. Tak pokud jsi tak chytrý jak se prezentuješ tak ti přece nemusím vysvětlovat, že když někdo přileze s tím že muži ve vztahu vraždí 9x více než ženy (což nerozporuji) tak to není důkaz útlaku společností, nota bene když nedodá celkové počty. Přece pokud končí vraždou v tom poměru 5 manželství z 10 tak má společnost úplně jiný problém, nežk dyž stejně zle končí 5.10-12 z 10. Vždyť to přece je úplně jiná závažnost k tomu abysme dramaticky měnili nastavení společnosti jako celku. To se ani nebavím o tom, že to co doložil dokazuje akorát že nejvíce vraždění celkem jsou muži jinými muži. Takže jaký útlak žen společností? Vůči mužům je to daleko podle jeho vlastních dat závažnější. To se ani nebavím o tom že každá vražda je zlo, ne jenom ty na ženách a už vůbec se nabavím o tom že toto může někdo použít jako argument že ženy jsou utlačované a mělo by jich IT být víc. Ale, společnost a zákony (západ) snad dovoluje násilí na ženách? Ne. Takže jsou to individuální případy. Což neznamená že není potřeba proti tomu bojovat, ale jaké přesně nastavení společnosti připouští násilí na ženách?
    Aha, oni by to nikdy nevypustili z huby? Tak proč si myslíš že Lael přišel s tím kdo vraždí v manželství víc? Protože záleží na každém životu stejně? Kvóty na ženy jsou propagovány protože nezáleží na tom jeslti jsou to ženy? To mi budeš muset vysvětlit.
    Je tu otázka jak může statistika zohledňovat jenom pár aspektů - zde se jen nechápeme, resp. nečteš přesně to co píšu. Jde o to že pokud aplikuješ statisktiku z dejme tomu dvou aspeků (poměr muži/ženy - vraždy - jako Lael) a pak tyto výsledky prezentuješ jako stav veškerých vztahů v problematice muži-ženy ve společnosti která má aspektů desítky abys tím omluvil různé kvóty, tak je to nedostatečné.
    Opět, já souhlasím že násilí - jakékoliv - je špatně, jenže abychom věděli co změnit a jestli se s tím vůbec dá něco dělat - jakože třeba nějaké ty vraždy vždycky budou - tak nemůžeme jen tak vzít nějaké číslo a na někoho to hodit - riskuji že z toho zase uděláte frašku a totální misinterpretaci ale předvedu ti to na příkladu z reálného života a Lealově "Kdo víc vraždí v manželství":
    V mém okolí se stal případ vraždy ve vztahu. Infomace mám od několika velmi přímých svědků. Žena a muž měli problémy dlouho, ona se bránila a zabila manžela. Odseděla si to. Chápeš co se stalo vůči té vaší statistice muž-žena-slunce-a-z-ničeho-nic-vražda? Ona se bránila, podle soudu neúměrně, ale v té vaší statistice je z ní čistý vrah a klidně byste podle takové statistiky měnili společnosti. A já se ptám: Kolik takových případů je "na obou stranách" a kolik různých jiných podivností tam je? Nevím, ta statistika je moc obecná/povrchní, jenže já se ptám, zatímco pro vás jsem násilník a vy hodláte podle toho přenastavovat společnost ... Jasně že každá vražda je špatně, ale abychom věděli přesně kde, co a jak změnit, nestačí obecné statistiky na jedno téma. Já bych třeba mohl začít tvrdit, že ve válkách umírá neúměrně mnoho mužů a to je příkladem jak společnost zneužívá muže zatímco ženy sedí vychytrale doma - to je přece úplná blbost, přestože statistika na to existuje a čísla jsou správná.
    Jaké násilíí na jednom pohlaví je pácháno systematicky? Myslíš si že mažel zabije manželku protože je žena? ty důvody jsou přece úplně jiné a jak tomu pomáhá systém když je to systematické?

    Naposledy žonglovali se spravedlností pro sociální skupiny komunisti od Ruska, přes maovu Čínu až po Venezuelu ...

    Jo, násilí na ženách ... Nahoře tvrdíš že by to z huby nikdy nevypustili a přitom tu Lael celou dobu mával tím že muži 9x víc a podobně .... a teď ty s tím "násilí na ženách .. " Předpokládáš snad že problém společnosti s násilím na ženách způsobují i ženy? Kolikrát ut od vás hoši padlo násilí ženy na ženách když to není o mužích?
    Souhlasím že je to problém celé společnosti, proč pak ale musím odpovídat na muží více než ženy? Vražda je přece vražda ....

    Společnost má spoustu problémů a můžeme se o nich bavit, řešit je, ale ne na základě několika hausnumer v ideologickém boji. Z toh nic dobrého nebude. To ale neznamená že jsem nějaký násilník, to je podpás ....