Hlavní navigace

Názor k článku Michal Krause: na desktopu mám Mac, ale Linux jsem neopustil od Lael Ophir - Ad To s licenci nema nic spolecneho -...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 2. 2017 20:46

    Lael Ophir

    Ad To s licenci nema nic spolecneho - souhlas, to je věc celého ekosystému

    Ad diky opensource si muzes knihovny opravit, coz s proprietarnim softwarem nemuzes - jistě: rozebrat knihovnu, identifikovat problém, otestovat výsledek, zdokumentovat a vrátit. Pokud se změna nedostane do upstreamu, tak si ji budete doživotně udržovat, podporovat a šířit sám. Už při kroku "rozebrat knihovnu" jste nejspíš vypálil víc času, než kolik by vás stálo si ji koupit s podporou. Sorry jako, ale modifikovat si zdrojáky čehokoliv co používáte k vývoji aplikace je hodně špatný nápad.

    Ad projekt cca 10mil. radku kodu ve VB6, ktery obsahoval chyby kvuli chybam z VB6, ktere se musely ruzne obchazet, protoze Microsoft prohlasil, ze tuto platformu nebude dal podporovat a prestal opravovat chyby a polibte si - MS to prohlásil pěkných pár let před ukončením podpory, a poskytnul migrační cestu na VB.NET s automatickým převodem projektů. Ano, bylo potřeba sem tam něco opravit ručně (migroval jsem víc takových projektů, pravda menšího rozsahu), ale věděli jste o tom roky dopředu.