Hlavní navigace

Názor k článku Microsoft: open source bereme vážně od anonym - Zatimco nastroje pro uklid v linuxu jsou? Jedina aplikace...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 5. 2007 22:51

    anonymní
    Zatimco nastroje pro uklid v linuxu jsou?
    Jedina aplikace se roztaha po celem systemu (var, bin, doc, lib) a neexistuje standardni uninstall. (neplati pro balickovaci systemy, coz ovsem neni linux, ze :))

    A i u tech balickacu to neni tak ruzove. Kdyz jsem chtel nainstalovat (resp. vyzkouset) nejakou aplikaci (protoze jsem si opravdu ani pro domaci pouziti nevystacil s tim, co bylo na instalacnim mediu nebo v repository te ktere verze distribuce nekde na ftp) jsem musel casto tahat ruzne baliky kvuli zavislostem (a kdyz se tak z aplikace co mela puvodne 5MB stalo neco co potrebuje 50MB knihoven, ktere navic zase kolidovaly s necim jinym nebo proste z nejakeho duvodu nesly nainstalovat...). A i kdyz jsem to nakonec podstoupil a vsechno probehlo spravne, zjistil jsem, ze tahle aplikace mi nevyhovuje a standardne ji odinstaloval. Jenomze samozrejme uz se neodinstalovaly ty ostatni baliky, ze. Chvilku jsem si nekam psal co se vsechno instalovalo, ale pak me to opravdu prestalo bavit.

    Ano pokud si vystacite s repository vetsinou nejsou problemy, ale opravdu se mi nechce omezovat jiz tak nevelky vyber aplikaci.