Hlavní navigace

Názor k článku Microsoft: open source bereme vážně od anonym - Vidím, že nerozumíte. Spam a OS nespojuji, přečtěte...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2007 14:22

    anonymní
    Vidím, že nerozumíte. Spam a OS nespojuji, přečtěte si to znovu, celé vlákno.

    Pokud Gorgoroth tvrdil, že "Život je jinde. Aneb, pořiďte si dítě a OS Vás bude zajímat tak, jako quasary tetku Dohnálkovu z Kuřimi.", reagoval jsem že to platí do momentu, než to dítě bude chtít email. Následná (nejspíš vaše reakce) o čekání na "email2" "přihodila" spam.

    "Efektivně postarat se o spam" umí každý rozumný freemail. Je mi jasné, že to není levná záležitost, na druhou stranu nepozoruji, že by ty firmy, které poskytují zdarma ke svému freemailu antispam, který na 99,9% rozezná spam od vyžádané pošty, nějak krachovaly - naopak jsou docela úspěšné.

    Vkládáte mi do klávesnice tvrzení, že "ze boj proti spamu je vlastne prkotina a da se snadno resit." To jsem ale nenapsal - přečtěte si proto pozorně znovu poslední odstavec mé reakce z "Dnes 11:22".

    Že SMTP servery mají možnost být otevřené, to vyplývá z účelu, pro jaký byly kdysi vyvinuty (tedy pro posílání vojenských rozkazů na uzavřené síti i v případě, že některý ze serverů byl nepřítelem zničen). Dnes ale mají správci dost možností na to, aby jejich SMTP servery odesílatele identifikovali a anonymní/podvržené emaily vyhazovaly. Nebo snad nemají možnost, jak omezit počet odeslaných emailů za jednotku času/najednou, nemohou vázat odeslání emailu na uživatelské jméno/heslo a na určitý rozsah IP adres a logovat svůj provoz (abych vyjmenoval ty nejzákladnější metody)?

    A proč toho někteří správci nevyužívají? Protože se zajímají o ty quasary a ne o své servery... A že si spameři takové servery rychle najdou, to bohužel "mají v popisu práce".