Hlavní navigace

Názor k článku Microsoft pracuje na vlastním Wayland kompozitoru, Oracle sází spíše na Btrfs od Martin Dráb - > Ja: A co vam to dalo? Z přátelštějšího...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 5. 2020 18:30

    Martin Dráb

    > Ja: A co vam to dalo?

    Z přátelštějšího vztahu MS k open source něco mohou mít uživatelé Windows, nevím, proč to limitovat jen na linuxáky. Ne všechny věci, co dávají na svůj GitHub, jsou out-dated.

    > Oboje jen pro zvyseni atraktivnosti jejich komercnich produktu.

    I když pouze zveřejní vývoj/zdrojáky těch vámi jmenovaných (tedy otevřených) ovladačů, pořád to znamená přínos pro open source. O tom přece open source a svoboda kolem něho je, ne?

    > Nebo myslite tech drobku?

    Co třeba .NET Core či Visual Studio Code? Jasně, většina jejich repozitářů se bude týkat zejména věcí pro Windows, ale to celkem dává smysl.

    > Ano, ale ti vsichni musi byt otevreni opensouce

    Co znamená "být otevřený open source"? Zakazuje mi to mít jakýkoliv proprietární kód či mě to nutí pracovat na vybraných open source projektech, protože někdo řekl, že takhle vypadá naše budoucnost?

    Nikdo si nemyslí, že MS se otevřel světu open source čistě z laskavosti svého srdce, ale myslím si, že určitě nelze tvrdit, jeho měnící se postoj není pro OSS přínosný.