Hlavní navigace

Názor k článku Microsoft přidal Ubuntu do Windows: něco jako Wine naruby od Lael Ophir - V době přechodu na Windows 95 si dobře...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2016 12:01

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    V době přechodu na Windows 95 si dobře pamatuji tanečky s dodavateli unixových technologií: předražený HW s výkonem PC, kde dodavatel neměl ani veřejně dostupný ceník, a při jednání o ceně se diskutovala "provize". Zvaní zákazníků na "konference" v zahraničí, rozdávání notebooků (tedy pekelně drahých) managementu... A samozřejmě obrovská spousta problémů. Například file sharing který mršil obsah souborů, za půl roku patch který způsobil že se při zkrácení souboru zapíše chybová hláška do logu (což kupodivu moc nepomohlo), za dalších pár měsíců patch který hlášku odstranil a problém zůstal, patch který odstranil mršení souborů a snížil výkon na desetinu, patch který problém znovu zavedl a změnil hlášku v logu... Windows proti tomu byly požehnání: levné a spolehlivé, veřejně dostupné ceníky, HW i SW okamžitě k dodání, plná dokumentace online nebo za pár dolarů v rámci MSDM Subscription, profi vývojové prostředí, levná školení správy i vývoje aplikací na každém rohu.

    Pokud jde o natlak, lzi a vyhrozovani, tohle jsem zažil výhradně u dodavatelů unixových technologií (například nás dost drsně zrazovali od používání file serverů jiných výrobců). Opakuje že výrobci Unixů měli dlouhou řadu korupčních skandálů. Nedohledal jsem, že by se takových praktik účastnil MS. Pokud se toho účastní váš dodavatel, zřejmě to nebude problém MS, ale toho vašeho dodavatele.