Hlavní navigace

Názor k článku Microsoft vstoupil do Linux Foundation, moc se tím nemění od Filip Jirsák - Prominte, ale za problem, ktery popisujete ("spousty napadených...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2016 13:07

    Filip Jirsák

    Prominte, ale za problem, ktery popisujete ("spousty napadených počítačů s Windows šířících spam a viry") neni zodpovedny operacni system, ale ti, kteri ten skodlivy sofware vytvareji.
    A za krádeže jsou zodpovědní zloději. Přesto si asi na dveře do svého bytu dáte zámek.

    A postredek boje proti tomuto skodlivemu softwaru jsou komplexni bezpecnostni reseni (napriklad heuristicke antivirove programy, firewally apod ...), nikoliv operacni system. I plne aktualizovany operacni system je bez dalsiho zabezpeceni jednoduse zranitelny
    Nesmysl. Ten škodlivý software zneužívá chyby v operačním systému nebo v konfiguraci. Nápravou není nechat tam tu chybu a oblepit ji kolem dokola „bezpečnostním softwarem“, který se bude snažit útočníka k té chybě nepustit, řešením je tu chybu opravit. Antivirový program, který má chránit počítač, na kterém je nainstalovaný, je nesmysl, a je to jen pokus chránit systém děravý jak řešeto. Firewall na koncovém počítači je také nesmysl a nemůže tam plnit žádnou rozumnou funkci – firewall má smysl jedině na rozhraní sítí, kde může (díky tomu, že je to jiný systém) chránit počítače uvnitř sítě proti neznámým chybám a hlavně může chránit síť jako takovou.

    Jestlize ocekavate, ze vas OS bude krome sve zakladni funkce v zakladu obsahovat i antivirus, firewall
    Ne, já očekávám, že OS nebude žádný antivirus nebo firewall potřebovat, protože chyby, které se pokouší tyhle programy zalepit zvenku, opraví rovnou autor OS.