Hlavní navigace

Názor k článku Microsoftu unikl univerzální zavaděč, obchází UEFI Secure Boot od Lael Ophir - 1. Osobně jsem neviděl PC, které by mělo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 8. 2016 0:30

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    1. Osobně jsem neviděl PC, které by mělo Secure Boot a nešlo ho vypnout. Nevylučuji že takové existují. Výrobci mají samozřejmě svobodu v tom co chtějí vyrábět, a vy máte svobodu kupovat HW který vám vyhovuje. BTW jak jsem psal, Linux je možné provozovat se Secure Boot.

    3. "Velká červená hláška" nefunguje. Uživatel neví jestli je změna boot loaderu oprávněná, neumí to posoudit, a s klidem odklikne cokoliv. A Secure Boot není nijak závislý na Microsoftu.

    4. To je správný přístup. Pokud se vám HW nelíbí, tak si ho nekupujte. Nakonec já si také nekupuji tablet s x86 Androidem, abych si pak stěžoval, že se na něj nedají nainstalovat Windows :)
    Ad MS Surface Pro - pokud jste ho neměl v ruce, tak proč ho nedoporučujete? Za mě je to velmi povedený HW. Je lehký, má vysoký výkon, a dobře kombinuje roli tabletu a notebooku. Technicky se na něj Linux nainstalovat dá, ale pochopitelně to nemá smysl, protože pro režim tabletu nebudete mít vhodné UI ani aplikace.