Hlavní navigace

Názor k článku Migrace aplikace z Oracle do PostgreSQL od Lenin POWER! - Nazdar chlapci prisel jsem se na vas podivat,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2017 0:17

    Lenin POWER!

    Nazdar chlapci prisel jsem se na vas podivat, autor mne zklamal misto aby delal karierni postup a vydelaval poradne prachy jak jsem mu pred 5 lety navrhoval, tak pokracuje v aktivitach na kterych se nedaji vydelat penize. Proc cilit na zakazniky kteri neutahnou ani licenci Oracle? Jak pak mohou zaplatit za kvalitne nacenene IT sluzby? Je potreba se v kariere posunout dal a hry o drobne prenechat malym detem. Doufam ze si spolu rozumime v tom ze penize jsou pozitivni vec.

    Postgresql je minoritni databaze, neznam zadneho z nasich zakazniku ktery by ji pouzival v produkci. MySQL pouzivaji protoze to podporuje Oracle, ma to kvalitne zmaklou replikaci a clustering, Je to levne (uspori se 90% nakladu oproti Oracle).

    Je tu nejaka vetsi a solidni firma co by delala podporu a poskytovala zaruky na PostgreSQL? Je tu EDB ale ti nejsou ochotni verejne sdelit ceny, kazdou delaji individualne a fixaci ceny nabizi jen na 3 roky. Jednat s podobnymi spolecnostmi se mi uz mnohokrat silne nevyplatilo, protoze mi nabidli pokracovani smlouvy za podstatne vyssi (i 10x cenu) kdyz zjistili jaky delame obrat. Prachy jsem jim stejne nikdy nedal a premigroval.

    Ze stored procedur jsem byl nadsen v 90 letech, tehdy jsme je delali v embedded SQLC, dneska je pouzivame jen z duvodu vykonu po dukladne performace analyze - je v nich asi 1% logiky. Tohle neplati pro mainframy, tam se v psane v COBOLu pouzivaji vice a i to je jeden z duvodu proc vyvoj na mainframech je zhruba 20x drazsi.