Hlavní navigace

Názor k článku Mozilla Firefox 0.8 CZ od Michal Kubeček - K CSS 2.1: CSS 2.1 je trochu nešťastné...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 3. 2004 13:35

    Michal Kubeček (neregistrovaný)

    K CSS 2.1: CSS 2.1 je trochu nešťastné označení, protože to vypadá, jako kdyby šlo o vylepšení CSS Level 2. Skutečnost je ale taková, že CSS 2.1 vzniklo jako reakce na fakt, že autoři prohlížečů značnou část CSS Level 2 ignorovali. Takže CSS Level 2 ořezali o některé prvky, které se do té doby nikdo nepokusil implementovat, některé věci zjednodušili a doufali, že autoři prohlížečů implementují aspoň tuto zjednodušenou verzi (CSS 2.1). Termín "nepodařený experiment" jsem použil proto, že zejména u MSIE ani tento vstřícný krok nevyvolal patřičnou odezvu. V každém případě CSS Level 3 vychází z CSS Level 2 a když na webu W3C kliknete na "CSS" a odrolujete dolů na sekci "Specifications", CSS 2.1 tam nenajdete.

    V Konqueroru 3.1.4 se ten pravý obdélník zobrazí v levém horním rohu a překryje text (http://www.mk-sys.cz/tmp/seznam-k314.png). Rozhodně je ale dobře, že je to v další verzi opraveno.

    Tabulkový layout také už dost dlouho nepoužívám, ale tabulky jsou potřeba k prezentaci dat. Třeba na http://www.cbf.cz/ je jich poměrně dost, tam jsem nepříjemné chování Konqueroru minimalizoval pomocí 'border-spacing: 0', ale na http://www.mk-sys.cz/basket/tips/ jsem na to zapomněl a je to znát.