Hlavní navigace

Mozilla Firefox 1.0 CZ - Nejlepší webový prohlížeč

9. 11. 2004
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Tisková zpráva k vydání Mozilla Firefox 1.0 CZ

Otevřený software žene vpřed inovaci prohlížení webu

Praha, 9. listopadu 2004

Mozilla Foundation ve spolupráci s Projektem CZilla dnes zveřejnila dlouho očekávanou českou verzi Mozilla Firefox 1.0 pro operační systémy MS Windows, GNU/Linux a Mac OS X. Firefox je rychlý a bezpečný webový prohlížeč, který si oblíbili uživatelé i weboví tvůrci. Již během svého vývoje se stal nejdiskutovanějším prohlížečem na Internetu, zároveň je považován za nejlepší současný webový prohlížeč.

Výběr z vlastností Firefoxu:

  • Rychlejší prohlížení webu
  • Účinné blokování vyskakovacích oken
  • Integrované vyhledávání na portálech Seznam.cz, Centrum.cz či Google.com
  • Ochrana před spyware, viry a obtěžujícím chováním webových stránek
  • Snadná změna vzhledu
  • Mnoho volitelných rozšíření
  • Správce stahovaných souborů
  • Intuitivní ovládání v češtině
  • Jednoduchý převod dat z ostatních prohlížečů
  • Široká podpora nejnovějších webových standardů
  • Pro každého zdarma

Kvalita a vyspělost prohlížeče přesvědčila milióny uživatelů k nahrazení MS Internet Exploreru právě Firefoxem – jen ukázková verze Firefoxu zaznamenala během několika týdnů více než 8 miliónů stažení. Masivní přechod uživatelů se odrazil i v podílu prohlížečů na trhu – podle analytických firem podíl MS Internet Exploreru klesá po řadu měsíců jak na českém, tak i světovém webu.

Firefox získal velmi příznivé ohlasy recenzentů a odborné veřejnosti. V srpnu obdržel ocenění „Best In Show“ na celosvětové výstavě LinuxWorld. V září americké deníky Wall Street Journal a USA Today doporučily vyzkoušet Firefox uživatelům, kterým záleží na bezpečnosti. Živě.cz ve své recenzi uvádí: „Kdo jej vyzkouší, pravděpodobně již nebude mít důvod ho opustit.“ Firefox také vyhrál velký test prohlížečů českého časopisu Computer.

Pro uživatele MS Internet Exploreru jsou připraveny webové stránky„Přejděte na Firefox“ (firefox.czilla­.cz), které jim pomohou se změnou prohlížeče. Uživatelé na stránkách naleznou důvody, proč změnit webový prohlížeč, odpovědi na své nejčastější otázky i jednoduchého průvodce samotnou výměnou prohlížeče.

Instalační program Firefoxu (pro Windows 5 MB, pro Linux a Mac OS X 8 MB) je pro uživatele i firmy zdarma ke stažení na adrese:

Fórum pro podporu uživatelů: forum.czilla.cz

O Projektu CZilla

Projekt CZilla se dlouhodobě zabývá lokalizací, propagací a podporou projektu Mozilla.orgv Čes­ké republice. Uživatelům pravidelně přináší české verze balíku internetových aplikací Mozilla, populárního prohlížeče Mozilla Firefox a výkonného poštovního klienta Mozilla Thunderbird.

root_podpora

O Mozilla Foundation

Mozilla Foundation je neziskovou organizací založenou v roce 2003 společností America Online pro podporu a vývoj prohlížeče Mozilla a odvozených produktů. Mozilla Foundation se sídlem v Mountain View, Kalifornie, USA, v současnosti dodává prvotřídní webový prohlížeč Mozilla Firefox, balík aplikací Mozilla Suite a samostatný e-mailový klient Mozilla Thunderbird, jehož oficiální verze bude teprve vydána.

Kontakt: info@czilla.cz, www.czilla.cz

Byl pro vás článek přínosný?