Hlavní navigace

Názor k článku Mozilla se vrací k IoT projektem Things Gateway, bez cloudu a u vás doma od MarSik - Mno vyplavení zásuvky opravdu omezilo škody, protože vyrazilo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2018 14:16

    MarSik (neregistrovaný)

    Mno vyplavení zásuvky opravdu omezilo škody, protože vyrazilo proudový chránič. Jenže ta zásuvka byla o patro níže.. Mimochodem se nám to stalo už dvakrát. Asi vadná série ventilů. Jen u prvního prušvihu jsme tam byli. Víc už jich z té série naštěstí nemáme.

    KISS je opravdu rozumný přístup, takže žádné učení.

    Dá se to řešit i bez automatizace. Prostě vyhlásit alarm a nechat rozhodnout člověka. Většina zabezpečovaček tohle zvládá už dlouho a nemá to ty nevýhody co zmiňujete. Detekce vody s alarmem může zůstat trvale zapnutá, nouzové uzavření případně jen na příkaz (nebo důvěryhodným sousedem = další riziko).

    Co se hladiny týče, odhadem cca centimetr je v našem případě snesitelný kompromis. Nějakou škodu udělá, ale nic velkého. Centimetr v koupelně je už docela dost vody na náhodu (+ nepřeteče přes práh a hydroizolace to vydrží). Vyrazit jističe to v této hladině taky ještě nezvládne.

    Jinak ty výtky k plné automatizaci dávají smysl. Nicméně třeba ohledně té horké vody to u nás není tak horké :) Máme čerpadlo s expanzní nádobou, takže jeho vypnutí nezastaví okamžitě proud studené vody a zbývající tlak dává dost času (vyzkoušeno) na reakci. Stejný problém totiž nastane u obyčejného výpadku proudu a s tím se musí počítat (obzvláště mimo město).

    On bude každý případ nasazení něčeho takového docela specifický.