Hlavní navigace

Názor k článku Multi-gigabit, Fedora v NTK, UEFI a zálohování s Restic (LinuxDays) od Adam Kalisz - Btw. switch D-Link DGS-1510-28X by měl být...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 10. 2018 19:31

    Adam Kalisz

    Btw. switch D-Link DGS-1510-28X by měl být další alternativou kolem <300 €, která splňuje nastavené podmínky. Zase je tam to omezení na 16 IP rozhraní a asi 64 statických rout. Umí virtual nebo physical stacking, což je obojí zajímavé.
    Samozřejmě, je to D-Link, nevím, jaká to bude kvalita. Jisté ale je, že možnosti jsou a každý den přibývají.

    S tím Thunderboltem 3 je to samozřejmě pravda, 4x PCIe 3.0 dá ~ 32 Gbps + 8 Gbps je pro DisplayPort atp. který je vedený zvlášť. Můj výrok byl tedy přinejmenším hodně zavádějící, ale spíše prostě nepravdivý. V podstatě ale mezi např. dvěma laptopy neexistuje rychlejší a levnější síťové spojení, než právě ten Thunderbolt 3. Zvláště Asus prodává i Thunderbol 3 kartu (ASUS ThunderboltEX 3), která stojí kolem 70 € (ale je omezená na desky Asus kvůli speciálnímu Thunderbolt headeru na desce). Podobné karty mají i jiní výrobci.
    Každopádně, s hodně dobrým procesorem se určitě přehoupnete přes 20-25 Gbps full duplex, což ji jinak nemožné. Pokud se někdo rozčiluje na kahoot.it z LinuxDays 2018, kde to byla jedna otázka, tak se jednalo o snadno zjistitelný fakt těch 40 Gbps. Že je to v reálu o poměrně dost méně je na delší diskuzi, než kolik prostoru takový kvíz poskytuje - proto tento jednoduchý údaj. (Ono nakonec Akitio prodává pro Thunderbolt 3 40 Gbps síťový adaptér za nekřesťanské peníze...)