Hlavní navigace

Názor k článku Multimédia pro začátečníky: tentokrát video od Kaacz - Mnojo .. ja nerikam , ze mythTV je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 3. 2009 11:08

    Kaacz (neregistrovaný)
    Mnojo .. ja nerikam , ze mythTV je pro kazdou lamu ..
    Mimochodem, mysql se v konzoli predhazuje JEDINY prikaz - vytvoreni prazdne databaze. Tady ovsem souhlasim a taky nechapu proc to neprovede post-install skript z balicku. Pravda je, ze musi predtim MYSQL bezet. Mno, mozna by to slo udelat v setup .. ze kdyz mysql bezi a db neni, zeptal by se ci ji ma vytvorit. Moznosti je vic. Kdo si to chce udelat jinak, urcite pro nebude problem tuhle prazdnou db smaznout.
    Vlastni spousteni si delate tak jak je zvykem ve vasi distribuci. Nastaveni MythTV - staci jet podle navodu ktery je ve wiki mythtv .. a na ostatni veci NESAHAT.
    MythTV neni idealni pro (s)proste koukani na TV. Ale je nejlepsi jako nahravaci server bezici na pozadi. Mam v serveru 3 DVBT karty pro moznost soucasneho nahravani ze 3 multiplexu zaroven (a v kazdem klidne vsech 5 programu zaroven).
    A hlavne s komfortnim ovladanim pres web. Casto si pridavam nahravky na dalku pomoci PDA pripojene pres mobil na internet.
    Nemluve teda o tom, ze se da na tv a nahravky koukat MythTV frontendem pres LAN z jineho kompu, ktery nemusi mit kartu s dotazenou antenou.
    Kostickovani obrazu a neni to signalem ?? neverim. Kdyz nestiha prehravat player spis to zacne delat slideshow .. Kosticky vznikaji pri vypadku streamu nebo kdyz realtime koder v TV nestihne scenu zakodovat.
    Priznam se ze stale jeste nepouzivam nedoladene KDE4, uzivam si KDE3.5.x na oSuSE 11.x.
    Otazkou je, co na vasem vykonnem stroji zpusobuje nestihani .. Spatny driver VGA ? spatne KDE4 ? Protoze na mem puvodnim PC-TV v obyvaku s KDE3 a Nvidia FX5200 (nvidia driver) s CPU P4@1,4GHz to jelo uplne v pohode se zvetsovanim na LCD 1680x1050.