Hlavní navigace

Názor k článku MyCompany 1.0 od Vladimír Chlup - Díky za pěkné obrázky a sdělení zkušenosti. Situace,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 2. 2004 10:04

    Vladimír Chlup (neregistrovaný)

    Díky za pěkné obrázky a sdělení zkušenosti. Situace, kdy je nutno do systému zadávat rychle mnoho údajů, je spíše typická než specifická. Čarové kódy mohou řešit jen menší část zápisu. Access, se kterým jsme před lety začínali, je nám již vzdálen a spíše se dívím, že se vám to tak, jak z vašich obrázků vyplývá, daří. Jeho uzavřenost však již stačí k doporučení ho neužívat. Kolik vstupních míst s tím může pracovat? I na základě zkušenosti s ním vlastně vznikl před lety Maccess. V MyCompany je odzkoušeno zvládnutí práce stovek uživatelů. A nevím co by mělo bránit tomu, aby toto číslo bylo vyšší.

    Pro vstup velkého množství dat se nejvíce osvědčil prohlížeč Links díky rychlosti a levnosti stanice (7000.-Kč včetně monitoru). Takových byla odzkoušena téměř stovka a zaškolená obsluha, byla rychlejší než zaškolená obsluha na Mozille, kde zdržovala myš. Psychologické otázky zaškolení, soupeření obsluh s Linksem, Mozillou a IE pod vlivem masových reklam a názoru okolí si zaslouží zvláštní pozornost. Bohužel nemáme zkušenost s praktickým nasazením Elinks, který je pokročilejší než Links. Je to zase otázka psychologie. Je-li obsluha zapracovaná (děvčata kolem 50 let), pak přechod jen na jinou barvu pozadí monitoru je obtížný. Pro nové implementace pro pracovišě, kde se hlavně vkládají data, by se mělo začít s Elinksem.

    Ještě chci podpořit názor, že by neměl zvítězit jeden jediný prohlížeč, ale, že pro různá pracoviště jsou vhodné různé prohlížeče, které optimalizují hlavní činnost pracovišť. Samozrřejmě při dodržení standardu.