Hlavní navigace

Názor k článku MySQL vs PostgreSQL vs Firebird II od Pavel Stehule - Dobra, sekvencni cteni bude rychlejsi cca do 100(0)...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2005 12:34

    Pavel Stehule (neregistrovaný)
    Dobra, sekvencni cteni bude rychlejsi cca do 100(0) radku. Jelikoz 3 ze 4 tabulek maji nad 10000 radku, tak sekvencni cteni asi nebude to nejrychlejsi. Testoval jsem Firebird2, ktery ma lepsi optimalizaci dotazu, priznam se, ze plan jsem zas az tak dukladne nesledoval. Nicmene prave ze jsem importoval bez indexu, tak jsem importoval i bez referencni integrity, a somosebou jsem byl liny nastovovat ref. integritu, poprve jsem nastavil jen indexy. Casy Fb. byly zhruba kolem 10 sec, tedy o dost vic nez u ostatnich databazi. Fb. sekvencne cetl tabulku faktura tusim - proste kaslal na primarni index. Takze jsem si dal praci a nastavil ref. integritu, coz melo zasadni ucinek. Takze mozna presnejsi tvrzeni - pokud ma tabulka nad tisic radku, tak index nad cizim klicem pravdepodobne urychli dotaz. Ty indexy jsem u firebirdu zkousel celkem dost, prave protoze mne prekvapilo, jaky to ma zasadni vliv na vykon. Pomohl index i u tabulky produkty, ktera ma 250 radku.

    Plany jsem mohl pribalit, pravda. V okamziku, kdy jsem s Fb. dosahoval podobnych casu jako u ostatnich db. jsem se s tim dal nezabyval. Generujici zdrojak mate, tak portnete s.p. do fb, a vygenerujte si jej.