Hlavní navigace

Názor k článku MySQL vs PostgreSQL vs Firebird II od Jakub Vrána - Pokud budou v reálném provozu tyto dotazy převažovat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2005 14:32

    Jakub Vrána
    Pokud budou v reálném provozu tyto dotazy převažovat nad vkládáním dat (a vzhledem k tomu, že se testuje jejich rychlost a ne rychlost vkládání, tak předpokládám, že tomu tak bude), neměly by být v tabulkách definovány i nějaké složitější indexy než jen nad primárním a cizími klíčemi?

    Jak by testy dopadly, kdyby byly definovány např. klíče faktura (vlozeno, zakaznik_id), produkty (trida, id) a zakaznik (kategorie)?

    Já vím, že musely být hrozně pracné i tyhle testy, ale bez dokonalého vyladění všech systémů nevím, k čemu vlastně slouží. Když mě začne tlačit výkon databáze, tak nejprve optimalizuji dotazy, potom nastavení databáze a pak se teprve začnu kopat do zadku, že jsem nepoužil jinou databázi, která by byla pro mé účely vhodnější. Takže test by měl spíš ukazovat, kam až jde s danou databází zajít (pro případ, že mě začne tlačit její výkon), a ne to, jak se chová při spuštění z voleje.