Hlavní navigace

Názor k článku MythTV aneb Linux na televizi v obýváku od Miroslav Suchý - MythTV je určitě super. Sám ho používám už...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 1. 2010 11:16

    Miroslav Suchý

    MythTV je určitě super. Sám ho používám už asi tři roky.
    Osobně bych doporučoval v následujícíh dílech:
    - výběr televiznich karet s ohledem na českou kotlinu (na fórech v zahraničí se probírají modely, které se buď u nás nedají koupit, nebo nejsou vhodné pro naše vysílání)
    - výběr dálkového ovládání a jeho zprovoznění. Opět s ohledem na to co se dá koupit v ČR. A rozhodně bych se vyvaroval „IR ovládání si spájíte podle tohoto návodu za 20 minut“. Zajímavé bylo zprovoznění ovládání pomocí WiiMote, ale nemohu říct, že jsem byl ve všech ohledech úspěšný (pod mplayerem to trochu blbne)
    - správné nastavení přehrávacího profilu – to je pro mě i po třech letech velká magie a bohužel to je základ správného nastavení MythTV na slabších strojích.
    - jak správně detekovat seriály s ohledem na to co se vyskytuje v našich EPG. Velmi často se mi stává, že to správně nedetekuji seriál. Zejména na Primě s tím mám velké problémy.
    - jak si nastavit správně aliasy tunerů v udevu v případě, že máte více jak jeden tuner (do toho jde dřive nebo později každý) a nechcete aby se po rebootu.proha­zovali.