Hlavní navigace

Názor k článku MythTV aneb Linux na televizi v obýváku od tetref - před několika lety jsem MythTV zkoušel na svém...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 1. 2010 13:02

    tetref (neregistrovaný)

    před několika lety jsem MythTV zkoušel na svém PC. A byl jsem z toho celkem nadšený, plánoval jsem ho použít na kamarádově mediálním centru. Nakonec se však rozhodl na Windows MediaPortal a pak na MCE 2005. Bohužel dodnes se potýká s nějakými problémy ale myslím, že hodně jich je způsobené zastaralým hardwarem.
    Každopádně teď zkouším MythTV doma v distribuci Ubuntu a je to jediný software, kde se mi podařilo korektně spustit DVB-T.
    Tenkrát se mi podařilo spustit i dálkovou správu přes webové rozhraní, kdy jsem mohl nastavovat nahrávání přes EPG a sledovat nahrané pořady přes notebook.
    MythTV je skvělý ale náročný na nastavení, proto se asi nehodí pro každého. Lamy asi spíš sáhnou po Media centru ve Win7, který už má taky blízko k dokonalosti ale bohužel toho moc neumí a nejde tolik rozšířit a pak ten debilní formát .wtv ve kterém ukládá televizi.
    Na druhou stranu co se mi nepodařilo v MythTV rozběhnout režim spánku s minimálním odběrem a automatické spouštění před nahráváním programu, což je podle mě jedna z nejdůležitějších funkcí u takového zařízení. Tam bohužel hodně záleží na základní desce a jejím biosu.