Hlavní navigace

Názor k článku Na čem hrát staré hry: je Linux lepší než Windows 10? od občasný počítačový údržbář - Co se retro počítačů týče, měl jsem opravdu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2020 14:21

    občasný počítačový údržbář

    Co se retro počítačů týče, měl jsem opravdu na mysli spíš reálný hardware, než emulátory. Leccos se mi zachovalo a podařilo udržet v dobrém stavu z dob, kdy to jiní vyhazovali (sám jsem se hodně věcí zbavil, naštěstí ne všeho), takže licence na ROM do emulátorů mě tolik netrápí.

    Ale pointa spíš byla v tom, že her je za ta desetiletí na výběr hromada. Mnohé z těch starých jsou stále stejně dobré. I když mají horší grafiku, není to nutně na škodu, spíš to tomu dodává jinou příchuť. K některým dokonce existují dobré modernizované remaky.

    Ad Amiga - existuje prý docela povedený Amibian pro Raspberry Pi. Možná stojí za pozornost? Já zkoušel jen UAE (pod Linuxem samozřejmě) a trochu jsem zápasil s konfigurací, ale jako Amiga 500 to fungovalo docela dobře.

    Ad opravy starého hardwaru - je to čím dál těžší, jak se stávají hůř dostupné náhradní díly, není to jen problém diagnostiky a zručnosti.