Hlavní navigace

Názor k článku Na návštěvě v NTK: místní WiFi rozbíjí Macocha od anonym - Dobrý den, je to studovna, s internetem a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 12. 2012 23:54

    bez přezdívky

    Dobrý den, je to studovna, s internetem a e-zdroji, na ty jde ve srovnání s fyzickým fondem skutečně hodně peněz.

    Ad 1) Takto si to vymyslelo ministerstvo, buď knihovnu stavět s úvěrem, nebo si ještě 20 let počkat, první požadavek na vlastní budovu padnul snad roku 1937. Stálo to téměř dvojnásobek projekční ceny, při průběžném financování ze státního rozpočtu by stavba trvala o téměř dva roky déle, za miliardu se to asi vyplatí.....

    Ad 2) Ano nehmologovaná kombinovaná PIR/radar čidla byla původně na pásmu 2.4GHz. Zbyly dva nezarušené kanály... Celý dům se měřil spektrálním analyzérem, než se na to přišlo. Následovala reklamace a výměna.

    Každý MAP obsahuje dvě nezávislá radia (na každé pásmo jedno). Výhoda je, že abgn karty jsou dražší a kvalitnější, je tam tedy menší zátěž i rušení.

    Ad 3) Hádali jsme se s Ing. Žemličkou o každou zásuvku. Měl sen o téměř pasivní budově s přirozeným větráním, každý notebook a nedej bože počítač s monitorem vydá za člověka a to teplo se z horních pater nedá komínem téměř odvětrat.

    Ad 4) Logiku to asi nemá...

    Ad 5) Systém je stavěný pro řízení domu se 4mi kolmými obvodovými zdmi. NTK zprůměrovali na 9 stěn. Čidla osvitu jsou, jak na stěnách tak na střeše, spolu s meteostanicí na rychlost větru a déšť.
    Systém funguje automaticky bezvadně.... o letním slunovratu, při kterém ho soudruzi z Německa ručně nastavili... jeden z mnoha marně reklamovaných problémů.

    Díky za ocenění snahy, mne to už vysálo, čas předat žezlo mladším, s dostatkem energie na boj s větrnými mlýny.