Hlavní navigace

Názor k článku Na webu se obchází GNU GPL, jde o peníze od backup - takoveto nazory (nikdo te nenuti pouzivat ....) jsou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 7. 2013 13:49

    backup (neregistrovaný)

    takoveto nazory (nikdo te nenuti pouzivat ....) jsou velmi hloupe a dost dobre nechapu, jak se to muze objevit zde, na webu, kam chodi vpodstate jen vysokoskolaci. (nebo obecne lide s urcitou mirou inteligence).

    V zivote existuje totiz neco, cemuz rikame 'okolnosti'. A tyto okolnosti nas kupodivu 'nuti' delat veci, ktere bychom vlastne delat nechteli. V zamestnani i doma pouzivame windows z tech nejruznejsich praktickych nebo politickych duvodu, volime strany o kterych vime ze nas vubec nereprezuntuji, pouzivame relacni databaze na veci, na ktere se absolutne nehodi, protoze to vedeni naridilo a je to 'stavajici stav techniky' atd.

    A samozrejme se my vyvojari pohybujeme v tom biotopu informacnich technologii, ktery je dnes silne ovlivnovan i free a open softwarem. A navic jsme vystaveni kapitalisticke soutezi, a kdyz nase konkurence 'zneuziva' GPL a jine free software, tak ma z toho event. trzni vyhody. Na to muzeme reagovat tak, ze zustaneme zasadovi a muzeme to 'kapitalisticky' zabalit a nebo hledame cesty, jak takove software integrovat do nasich projektu a produktu. A proto budou i nadale nasazovat firmy GPL software ve svych produktech a to tak, aby nejak splnily pozadavky licence a presto nemusely nic platit (zejmeny tim, ze kazdy zakaznik to GPL software pouziva sam a nedistribuje ho dal)