Hlavní navigace

Názor k článku Nebaví vás Windows? Zkuste Lindows od Edward Sterner - Windows XP jsou dle mého nejlepšího vědomí jediný...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 3. 2004 7:54

    Edward Sterner (neregistrovaný)

    Windows XP jsou dle mého nejlepšího vědomí jediný operační systém, který dnes můžou používat "obyčejní" lidé a být relativně nezávislí na expertech.

    To že vznikly LINDOWS ( a podobné jakoWindows desktopy ) je v podstatě důkazem toho, že snadněji pochopitelné prostředí neexistuje. ( Plus mínus nějaké detaily )

    Navíc je hloupost pomlouvat ty špatné WIN, protože principy, ze kterých vychází, měl i TOS-GEM na ATARI ST a podobné systémy... a to byl ve své době všemi uznávaný vrchol uživatelské přívětivosti.

    Jde tady opravdu o ergonomii. Představte si jak by například uspěl mobilní telefon, kde by místo telefonního seznamu po stisku jednoho tlačítka byla jen konzolka, kam by člověk musel napsat například. sys usr search HonzaP, potom call.this_search.no_redial a podobně.;-) Na to by se každý absolutně vybodnul. Se vzrůstajícím počtem abstraktních elektronických systémů je jediná možnost, naprostá ergonomická dokonalost všeho.

    Pryč jsou ty doby kdy jediná abstraktní věc v domácnosti bylo ZX Spectrum a digitálky.