Hlavní navigace

Názor k článku Nebojte se systemd: další komponenty od Filip Jirsák - Může to logovat jinam bez překompilování. Bylo to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2016 18:10

    Filip Jirsák

    Může to logovat jinam bez překompilování. Bylo to tu napsáno mnohokrát. Jenže pak přišli odpůrci systemd, a začali si vymýšlet, jestli mohou pomocí Journal API logovat z Windows do Syslogu. Bylo jim vysvětleno, jaké jsou možnosti, co se dá použít rovnou a co by si případně museli implementovat sami. Odpůrci systemd předvedli, že netuší, co je API, na základě toho dokázali, že systemd je nepoužitelný nesmysl, o což jim od začátku šlo, a odcházejí spokojeni.

    Takže ještě jednou, pokud chcete vědět, jak je to doopravdy, nedejte na komentáře „odpůrců systemd“. Chápu, že někdy může být těžké je rozpoznat a odlišit je od těch, kteří mají proti systemd věcné výhrady, ale mezi těmito dvěma skupinami lze docela snadno rozlišit třeba podle toho, jestli používají nebo nepoužívají nadávky.

    Administrátory žádné API zajímat nemusí, pokud chtějí zprávy z journald přeposílat do Syslogu, je na to konfigurační volba ForwardToSyslog=y­es, pokud do kernelového logu (kmsg), pak je to volba ForwardToKMsg=y­es, pro výstup do konzole ForwardToConso­le=yes a pro výstup na konzolu všem uživatelům (wall) ForwardToWall=y­es.