Hlavní navigace

Názor k článku Nebojte se systemd: zbývající typy jednotek od Filip Jirsák - úplně stejně debilně zní to Vaše "že většina...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 7. 2016 22:33

    Filip Jirsák

    úplně stejně debilně zní to Vaše "že většina odpůrců systemd jsou jen systemd-haters, a většina nejsou všichni."
    Jenže já jsem nepsal, že většina odpůrců jsou jen systemd-haters proto, že nemají rádi systemd. Odkazoval jsem na komentáře v této diskusi. Pokud chcete konkrétní příklad - to, že si někdo vymyslí lež o tom, jak systemd znemožní fungování cronu, není příklad bryskního uvažování a nadprůměrného vzdělání. Je to naopak příklad toho, že dotyčný prostě nenávidí systemd, musí to nějak dát najevo a je mu úplně jedno, jestli to, co píše, je pravda, lež nebo nesmysl. A takových komentářů od odpůrců systemd je v této diskusi i v ostatních většina.

    když je to tak potřeba všechno přepsat?
    Není potřeba všechno přepsat. Tvrdil to snad někdo? Nasvědčuje tomu něco? Proč jste tedy něco takového napsal, když jste si musel být vědom toho, že to není pravda? To je důkaz vašeho vzdělání, scestovalosti a rozhledu nad životem, že píšete věci, o kterých musíte vědět, že nejsou pravda?

    Jako pardon, ale kdyby to tak nedojebávalo ostatní věci, tak bych to fakt uvítal.
    Já bych nejdřív uvítal aspoň jeden příklad té rozbité ostatní věci. Většina příkladů, které jsem zatím někde viděl popsaných, spočívala v tom, že měl někdo něco špatně nastavené, jenže spolu s polofunkčním initem to ve výsledku dělalo to, co si dotyčný představoval. A když teď dotyčný dostal do ruky funkční systemd, neví, co si má počít s tím svým špatným nastavením. Je to úplně stejné, jako když jiní v diskusích o IPv6 vysvětlují, jaký je to nesmysl, protože bez NATu nemůže žádná síť fungovat.

    dokázala spolupracovat s ostatníma a to co dělají nechat na nich.
    To systemd dělá. Jenže když úlohou nějaké komponenty je poslepovat k sobě několik různých hacků, není řešením napsat emulaci těch hacků, ale napsat ty komponenty tak, aby se bez těch hacků obešly.

    No to si pište že jde. Už jsem Vám to psal minule. Je to stejné, jako když měníte třeba databázi na produkci za pochodu - prostě se akorát nevys....na ostatní závislosti . . . Prostě se implementuje nová a zachová stará. Nic na tom není. Jen trocha myšlení a práce.
    Nejde. Za pochodu můžete dělat úpravy nebo něco vylepšovat. Nemůžete za pochodu odstranit hacky tak, aby tam pořád zůstaly. Když něco "uklidíte" tak, aby to vypadalo, že je tam pořád nepořádek, bude tam pořád nepořádek. Prostředí založené na SysVinitu je soustava hacků, ty hacky tvoří to podstatné. Když hacky odstraníte, zbydou vám akorát ty komponenty, ale ten původní základ je pryč a musíte jej nahradit něčím novým.