Hlavní navigace

Názor k článku Nechte se naočkovat, radí Linus Torvalds, Seagate i WD pro kryptoměnu Chia od uwe.filter - Například jako tady, když někdo nechápe rozdíl mezi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 6. 2021 18:39

    uwe.filter

    Například jako tady, když někdo nechápe rozdíl mezi solemi hliníku a hliníkem.
    A sůl hliníku podle vás obsahuje co? Asi málokdo, když zmíní obsah Al v očkovacích látkách, si bude představovat, že tam plave hliníkový prášek nebo špony. Takže hliník tam samozřejmě je, teď jde o to, v jaké formě a jak moc se může vstřebávat do organismu.

    Ten princip je známý dost dlouho. Vakcíny byly testované stejně, jako kterékoli jiné vakcíny před pár lety – zrychlení se docílilo administrativními úpravami, např. se jednotlivé fáze testování překrývaly. Nešlo tedy o nic, co by snížilo kvalitu testování.
    To ale nevykryje ty možné problémy, které se můžou objevit po delší době (nebo taky nemusí).

    Vakcíny proti Covid-19 se v ničem neliší od ostatních vakcín, takže nechrání 100% před nakažením, nechrání 100% před přenosem, budou vyžadovat přeočkování. Pokud jste to nevěděl, stačilo si o tom něco málo zjistit.
    Já to vím, jde ale o to, jak se to servíruje lidem z úst médií a politiků. Ve stylu "jediná cesta je očkování, teď se necháte dvakrát napíchat a už bude všechno OK". Případně se ještě dodá něco pro hru na city, jako třeba že kdo se nenechá naočkovat, je nezodpovědný - bez ohledu na to, jaký by k tomu mohl mít důvod.

    Akorát když někdo tvrdí nesmysly, což se děje dost často, je odkázán do patřičných mezí.
    Spíš mi to připadá, že pokud se protistraně něco nelíbí, řekne, že to je nesmysl a dál se o tom nebaví (pro objektivitu - to se děje z obou stran). Ale některé věci prostě z podstaty nelze vyvrátit - např. ty latentní problémy, které se můžou projevit až časem a bez dostatečné doby testování se na ně teď nepřijde. Ano, možná žádné nebudou a bylo by to tak velice žádoucí, ale vyvrátit to nemůže naprosto nikdo, dokud ta doba neuplyne.