Hlavní navigace

Názor k článku Nechte svůj počítač vydělávat na burze, aneb začínáme s AOS (1) od pb. - Co to obchodujete? I pokud budete obchodovat kalendářní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 7. 2013 18:49

    pb. (neregistrovaný)

    Co to obchodujete? I pokud budete obchodovat kalendářní spready, i na ten nejlacinější kontrakt na komodity (třeba pšenice) potřebujete margin pár stovek dolarů a komise vyjde na nějakých deset dolarů.

    Pokud na tom chcete vydělávat, opravdu potřebujete investovat minimálně několik stovek tisíc korun. A i tak s docela hezkým zhodnocením třeba 30% ročně vyděláte maximálně na dovolenou.

    Navíc obchodování opravdu není bez rizika. Je obvyklé, že vydělává třeba jen 30% obchodů, zbylých 70% je ztrátových. Jakmile netrénovaný mozek orientovaný na úspěch zažije třeba už třetí ztrátu po sobě, začne pochybovat. Desátá ztráta po sobě odrovná 90% lidí - ti pak tvrdí, že na burze vydělávat nelze.

    Ta orientace na úspěch a dokonalost, kterou do lidí hustí společnost od útlého věku, je prevít - představte si, že byste ve škole měli ze sedmi předmětů z deseti pětku a ze zbývajících tří jedničku (na burze vás to řadí mezi elitu). Nebo si představte, že byste vyráběli v práci 70% zmetků. A teď si představte, že investujete do svého AOS čtvrt miliónu a během pár týdnů o sto tisíc přijdete. Jak se budete přesvědčovat, že je to v pořádku, a že chyba není na vaší straně, že to není ani chyba vašeho systému, že jen prostě systém má své dny?