Hlavní navigace

Názor k článku Nejzbytečnější chyby v programátorské historii od hloupý Nemouš - To ne. Jestli dokáže někdo prodat kvalitní produkt,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 10. 2010 17:18

    hloupý Nemouš (neregistrovaný)

    To ne. Jestli dokáže někdo prodat kvalitní produkt, je mu přáno, aby plaval v penězích, jako Strýček Skrblík. U Gatese to byla náhoda: byl ve správnou dobu na správném místě a potkal správné lidi. Microsoft v době, kdy k nim napochodovali pánové z IBM se svým PC a chtěli po nich operační systém, existoval už několik dlouhých let. Bez valného obchodního úspěchu. Pak přišli páni z IBM a MS jim prodal něco, co koupil od někoho jiného a vydělával na klonech.
    Já nejsem vůbec proti tomu software koupit. Klidně i za hromadu peněz. Ale chci, aby ten software byl kvalitně napsaný, aby v něm bylo co nejméně chyb a aby byl otestovaný tak, že při prvním náznaku složitější akce nezahučí do nenávratna a nestrhne s sebou polovinu operačního systému (který je taky tak hloupě napsaný, že se nechá strhnout).
    U kancelářského softwaru chci, aby vše fungovalo tak, jak má, tedy aby funkce pracovaly tak jak je popsáno v manuálu, abych nemusel moc experimentovat a aby produkt byl rychlý a stabilní. Protože není nic víc k vzteku, když čtyři hodiny pracujete na nějaké hnusné tabulce, která obsahuje spoustu čísel z knih, výkazů a kdovíčeho ještě a pak se vám na monitoru objeví lakonické hlášení, že program vykonal chybu a musí být ukončen. Pro jistotu nefunguje ani hotbackup, takže čtyři hodiny práce jsou v prčicích. V tuto chvíli dostávám pravidelně amok a je nutno mne hlídat, abych hardware nerozbil :o)))