Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Několik zajímavostí z Google I/O nejen pro vývojáře od anonym - Kolega z práce na Google I/O byl osobně....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 7. 2012 21:52

    bez přezdívky

    Kolega z práce na Google I/O byl osobně. Už poněkolikáté. Ale prý asi taky naposledy. Odklon od vývojářů směrem k marketingu potvrdil i on.

    Přivezl nám všem překvapivě plastovou figurku androida plnou "jelly beans". Údajně jich tam bylo přesně 41 a není to náhoda. Prý se tam objevili i Google brýle, ale nedostal se k tomu je ozkoušet. Zato si pořídil "sticker" (nálepku?) s logem Google ..na svého Macka Pro.

    Ale teď na vážnější téma. Víc jak polovina laptopů účastníků byly Macky. Včetně kolegy. Zbytek Windows a Linux abys lupou hledal. Jestliže se Google orientuje na Windows a OSX je prostě přirozené. Linux projel příležitost. Jako použitelnou alternativou k Windows je vnímán Mac.

    Přitom je to škoda, oba systémy měly podobnou startovní čáru, oba se původně pohybovaly sotva v procentech rozšíření, v Evropě bych skoro řekl, že linux i nějaký čas vedl. Všude kam se teď podívám, tak u uživatelů, pokud si mohou vybrat, Macky vedou.

    P.S. Jediné místo kde se kolega setkal s větším počtem uživatelů linuxu bylo na Devoxxu v Antverpách (oproti Google I/O to je skutečná "Geekovina", javoidní). I tam měli jablíčkáři odhadem polovinu, ale alespoň v té druhé polovině bezpečně kralovaly linuxové distribuce.