Hlavní navigace

Názor k článku Neuniklo vám heslo nebo privátní klíč? Zjistíte to v databázích úniků od Vít Šesták - Psal jsem různé scénáře, protože se to různě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 12. 2018 21:45

    Vít Šesták

    Psal jsem různé scénáře, protože se to různě opatrní lidné mohou snažit použít. Ironicky, opatrnější lidé s unikátními hesly o HIBP budou spíše vědět než neopatrní. (Jak moc bude kdo ochoten tam zadat svoje heslo – to už je druhá věc.) Otázka je, komu je vlastně vyhledání uniklého hesla určeno:

    * Lidé s unikátními silnými hesly nic takového nepotřebují. No, ledaže by uniklo plain heslo bez e-mailové adresy, ale kontrolovat tam pravidelně všechna hesla by taky byl porod.
    * Lidé opakovaně používající stejné nebo dost slabé heslo se o to až tak nezajímají a hlavně: těžko jim to radit jako systematické řešení.
    * Kromě těchto krajních případů tu mohou být různé „něco mezi“, možná tam to najde větší využití.
    * Třeba to má trochu jiný účel – demo nebo šlo o hračku autora. Případně to někoho může přesvědčit, jak velký problém je znovupoužití hesla.

    Těžko se mi z toho usuzuje, kdo to vlastně bude používat a čím to bude krmit. Váš předpoklad mi tedy nepřijde až tak samozřejmý.