Hlavní navigace

Názor k článku Nokia N810: Tučnák do kapsy od nula - Na starší 770 mám Navicore Personal 2007 (dá...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2008 15:32

    nula (neregistrovaný)
    Na starší 770 mám Navicore Personal 2007 (dá se objednat z jejich e-shopu - u nás je třeba se ptát, protože "mobilová" verze, která se u nás obvykle prodává, je s tím nekompatibilní).

    Zdá se, že je tam i čeština (mluvené pokyny aj.), ale ten soft se řídí podle jazyka v systému a nechce se nějaké češtině vůbec bavit :-(

    Jinak je to obyčejná navigace s vektorovými mapami, pokrytí ČR asi přiměřené (zbytek Evropy nebyl čas zkoumat, Slovensko ovšem je slabší než ČR), je 770ce je to trochu pomalejší (hlavně start a případně přepínání s jinými aplikacemi). Takže dovede najít adresy ulic i čísla popisná, naplánovat trasu, navigovat po ní. Na auto je to dobré, má to sice i módy pro chodce a cyklisty, ale těm nevěřím od té doby, co mě to s kolem poslalo na rychlostní komunikaci ;-)

    Viděl jsem nějaké stížnosti, že to málo využívá možnosti obrazovky, ale po pravdě řečeno, nemám ten pocit - mě se provedení a většina funkcí líbí. Používám jinak starší Bluetooth GPS modul od Nokie a funguje bez problémů a to nejen s Navicore, ale i s Maemo Mapperem (ale taky to chce - tak GPSka - nejdřív pár minut v klidu, než se chytí).