Hlavní navigace

Názor k článku Nová softwarová sklizeň (2. 8. 2006) od Milan K. - Ano, ale to platí bohužel pouze pro video...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2006 16:31

    Milan K. (neregistrovaný)
    Ano, ale to platí bohužel pouze pro video v AVI kontejnerech. S videem v kontejneru TS to Avidemux nedělá.

    Navíc si s ním (Avidemux) poradí dost špatně - po vystříhání reklam z TS je zvuk zpravidla vůči videu desynchronizován (a pokud bylo video nahráto "surovým" způsobem 'typu cat dvr0 > soubor.ts' bez následného remuxu, tak dokonce A/V prodleva s časem narůstá!), a musíte _experimentálně_ najít a zadat do pole 'Delay' čas v milisekundách, o který se audio vůči videu opožďuje.
    Po stížnostech na tuto "vlastnost" se vývojáři Avidemux-u chystají TS demuxer opravit, ale kdy bude nová verze Avidemuxu, která právě tento nešvar opravuje, to nikdo neví.

    Zatím nevím o žádném nástroji pro Linux, který by uměl 3hodinový TS sestříhat (rozuměj: vystříhat reklamy), a výsledek spojit & uložit do jednoho souboru
    (a stříhat na úrovni rámců, ne na úrovni GOP; rekompresi nepotřebuji, protože editoři u filmů zpravidla posouvají po reklamě film trochu zpět, takže jsem nakonec schopen vybrat rámce tak, aby po reklamě začínaly I-rámcem), aniž by při tom došlo k rozsynchronizování audia a videa.

    Chci vyzkoušet ProjektX, ale pravděpodobná pomalost tohoto Java-molocha na mé PIII/600 mě poněkud odrazuje. DVBcut vyzkouším. Pokud někdo víte, jak na to, dejte prosím vědět.