Hlavní navigace

Názor k článku Novinky v Javě aneb Tygří spáry od Dirigent - Vy jset fakt dost mimo - mam pocit...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 11. 2003 13:50

    Dirigent (neregistrovaný)

    Vy jset fakt dost mimo - mam pocit ze navrhujete systemy jeste metodou waterfall - prisne oddeleni analyzy a kodovani. To se dnes uz dela opravdu jen ve vyjimecnych dobre oduvodnenych pripadech nebo to prosazuji starsi generace manageru ktere nic jineho nepoznaly.

    Lidi chyby delaji a delaji je i ti absolutne nejlepsi - vase bozskost je samozrejme vyjimkou. A protoze jsou na svete apliakce, u kterych je velmi nezadouci aby se ladily metodou pokusu a omylu, vznikaji jazyky a systemy, ktere maji alespon nektere chyby eliminovat.

    Ad alokace pameti a garbage collector: teoreticky vi kazdy, ze co naalokuje musi vratit ale krome bohu kazdy z nas obcas zapomene. Taky je bez GC tezsi pouzit nektere standardni design patterns jako treba Object Factory. Musite tak sledovat cely zivotni cyklus objektu nebo si pocitat reference coz muze byt dalsim zdrojem chyb.

    A pokud jde o ten zminovany server - tak tech 93,5% casu je IDLE. Ale i kdyby trval jeden request tech 0.11 sekundy jak muzete proboha rict, ze je to pomale kdyz nevite co za tu dobu udela? Ale ja vlastne zapominam, ze komunikuju s Bohem takze vy to jiste vite dokonale :-/.