Hlavní navigace

Názor k článku Nový algoritmus vyhrává v pokeru, psali ho i Češi, kód raději nezveřejní od Franta Kučera - Ad „Vyzkum byl placen predevsim z penez Kanadske...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 3. 2017 16:31

    Franta Kučera

    Ad „Vyzkum byl placen predevsim z penez Kanadske univerzity, na studiu dale poskytla grant IBM.“

    Nechtěl jsem se nikoho dotknout, psal jsem to obecně k nakládání s veřejnými penězi. Pokud to bylo placené soukromou firmou, pak si s tím můžete dělat, co chcete a je to v pořádku.

    Na tohle jsem trochu alergický, protože se stávají i případy, že se z našich daní něco platí, ale občané z toho pak nic nemají a profituje na tom nějaká firma.

    Ad „Pokud by jsme poskytli i cely kod ktery si kazdy stahne a hned zacne hrat, hracska komunita by s nami jiz na zadne dalsi studii nechtela spolupracovat.“

    Nejsem členem „hráčské komunity“ – mohou to vidět jinak – ale já bych bral jako daleko horší tu nejistotu, kdy algoritmus/program sice neexistuje, ale „snad“ ho nikdo nepoužívá a hraje se dál o peníze jako by se nic nestalo – ale ve skutečnosti ten program někdo používat může. To už mi přijde lepší, když ho budou mít všichni a tomu novému stavu se přizpůsobí – přestanou hrát o peníze nebo budou hrát jen tak, aby hráč nemohl používat počítač nebo začnou hrát o to, kdo má lepší algoritmus a stane se to normální součástí hry.

    Tohle mi přijde trochu jako strkání hlavy do písku a snaha jet postaru, i když se svět mezitím změnil.