Hlavní navigace

Názor k článku Nový český programovací jazyk od ToulegN - Vím, že programování rozumím asi jako koza petrželi,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2004 9:18

    ToulegN (neregistrovaný)

    Vím, že programování rozumím asi jako koza petrželi, ale připadá mi to, že tu jde jen o to, kdo koho přečůrá. Stále se tu dohadujete, kterej jazyk je lepší, kterej má víc možností, kterej je univerzálnější... Veškerý vaše hašteření bych přirovnal k vrbčákům. úplně je při čtení tohohle fora slyším...

    Třebas by to mohl být dobrej jazyk pro profesionální progrmátory, ale kolik jich je a jaký mají možnosti prosadit svůj názor? Dělám v IT v jedný poměrně veký firmě a vím, jak je těžký prosadit jakoukoliv změnu.

    A když se ne ten jazyk podívám z pohledu neprofesionála, tak musím říct jen jedno. Jeho prosazení bude hodně těžký. Proč myslíte, že s PHP začínají už 13i - 15i letý děti? V žádným případě nesouhlasím s jejich "modFlex - alternativa PHP"! co se mi bude líp psát:
    modflex_request^.writer^.write_line(' <TR>');
    nebo
    echo "<TR>";
    a to je ten nejjedodušší příklad.


    Odmítám číst celou diskuzi, protože spousta věcí tam nemá co dělat, ale mám pro vás návrh. Co zkusit napsat jednoduchou - přesně definovanou aplikaci v C, Pascalu, PHP, Flexu...? stopněte si čas, jak dlouho vám to bude trvat, velikoust souboru, počet souborů,.. a udělejte si statistiku... Žádný hodnocení. Výsledkem by měla být jen tabulka s čísly. Ať si to každej přebere jak chce. Hodnocení jednou osobou by bylo dosti neobjektivní. Výsledná tabulka a pod ní anketa. docela by mě zajímal výsledek.. Copak asi vyhraje? Navzájem si jednotlivý jazyky pomlouváte, ale srovnání žádný neexistuje!