Hlavní navigace

Názor k článku Nový standard pro přihlašování: nenuťte uživatele měnit hesla od Petr - Stále nechápu, co je špatného na tom mít...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 5. 2017 23:32

    Petr (neregistrovaný)

    Stále nechápu, co je špatného na tom mít databázi hesel (která bude sama zašifrovaná) a tu otevřít a zkopírovat si heslo podle potřeby - klidně taková databáze může být prostě jenom zašifrovaný textový soubor (Keepassx ostatně není nic jiného, než specifický editor pro zašifrovanou databázi)

    Pokud si nedokážete nastavit firewall a necháte někoho odposlouchávat jaké klávesy jste stisknul a kam jste kliknul myší na obrazovku, tak pak je vám jakékoliv heslo (či jakákoliv jiná ochrana) principiálně k ničemu.

    To že tajné služby jako NSA a CIA se snaží ovlivnit HW už na straně výrobce je bohužel smutný fakt (kdo nevěří a myslí si že jde jenom o konspirační teorii a že jsem ruský agent, nechť si vyhledá na internetu spojení "CIA Vault 7", nebo se alespoň nevyjadřuje... díky) kterému se normální uživatel těžko bude bránit. Na druhou stranu - tyto služby by ovládnutí počítače využily až u konkrétního cíle (tj. dle potřeby) a nikoliv při hromadném sběru dat.