Hlavní navigace

Názor k článku Nvidia otevřela zdrojové kódy svého ovladače pro linuxové jádro od dustin - Nevím, kolik máš commitů v jádře. Já moc...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2022 9:23

    dustin

    Nevím, kolik máš commitů v jádře. Já moc ne, max. pár desítek, ale všechny do jednoho byla docela starost protlačit, běžně tři i více verzí (první verze samozřejmě po akceptaci řešení na mailinglistu), než byli správci a automatické testy spokojeni. Ano, k revertům dochází, z mé zkušenosti nejčastěji proto, že po začlenění do devel větve správce a až poté jejich testováním ostatními "stakeholdery" se přišlo na problém (často i na jiném HW, s jiným chováním) a v rámci akceptačního okna daného releasu by se již nestihlo problém zanešený commitem opravit.


    Aneb vyvoj jede na kvantitu (pocet commitu), nikoliv na kvalitu...

    Nechápu, na základě čeho jsi u kernelu k tomuto došel. Samozřejmě je tlak na minimální velikost commitu, aby jeden neřešil více, než je nezbytně nutné. I z malé změny pak vznikne hodně commitů, což je ale naprosto správně.

    Naopak z mé zkušenosti se každá změna posuzuje, zda je nutná. Nejde až tak o out-of-tree zdrojáky, ale o backportovatelnost změn do starších LTS jader, což je vždy pěkná pakárna.