Hlavní navigace

Oceněná beta verze SuSE Linuxu pro PowerPC

10. 1. 2000
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Tisková zpráva společnosti SuSE ČR, s. r. o.
San Francisco, Norimberk, 4. ledna 2000

SuSE, jedna z vedoucích linuxových světových společností, oznámila v časopise MacWorld se sídlem v San Franciscu dostupnost beta verze SuSE Linux 6.3 pro Macintosh PowerPC. Uvedení plné verze je plánováno na letošní jaro. Nabídka produktu SuSE Linux pro PowerPC podporuje strategii firmy SuSE v používání jejich produktů na různých platformách.

Verze SuSE Linux pro PowerPC je založena na současné verzi SuSE Linux. ?Tato verze je postavená z těch samých zdrojů jako ostatní verze SuSE Linux, včetně Open Source softwaru ve verzi Intel a je identická k použití a administraci ostatních verzí SuSE Linux,? řekl Dirk H. Hondel, CTO SuSE AG. Zkušební verze bude brzy k dispozici na SuSE ftp serveru.

Jako v současné době dostupná verze SuSE Linux 6.3 (Intel platforma a platforma Compaq Alpha) také verze pro PowerPC pracuje se specifickými administrátorskými nástroji firmy SuSE, tj. YaST ( Yet another Setup Tool) a SaX (SuSE advanced X Configuration). YaST může být měněn a zálohován, zajišťuje integritu uživatelům a skupinové administraci a zjednodušuje celý systém administrace. SaX vytváží velmi jednoduché grafické rozhraní.

?Pokračující úspěch linuxu v profesionálním prostředí závisí na tak široké hardwarové podpoře jak je možná,? řekl Roland Dyroff, výkonný ředitel SuSE AG. ?Jakmile se SuSE Linux dobře uvede, zejména oblasti serverů v průmyslu, rozsáhlá hardwarová podpora umožní využití produktu SuSE Linux v celé firmě. Uživatelé PowerPC budou v budoucnu těžit z využívání různých platform sjednocených u SuSE Linux.?

Balení včetně manuálu a 60-ti denní instalační podpory bude mít smluvní prodejní cenu 46 eur.

Informace o SuSE

SuSE, firma s více než 200 zaměstnanci patří mezi přední mezinárodní linuxové společnosti. SuSE je zastoupena v Německu, Velké Británii, České republice a v USA. SuSE Linux využívá celosvětově přes 50 000 obchodních zákazníků díky stabilitě a vysoké kvalitě.

root_podpora

SuSE nabízí širokou paletu kvalifikovaných služeb a podpory pro použití Linuxu v podnikovém prostředí, tak dobře jako komerční linuxový software a kompletní linuxové systémy. SuSE značně přispívá k linuxovým vývojovým projektům jako Linux kernel, glibc, Xfree86[tm], KDE, ISDN4Linux, ALSA (AdvancedLinux Sound Architecture) a USB (Universal Serial Bus).

Další informace o SuSE získáte na http://www.su­se.cz nebo http://www.su­se.de . Případné dotazy prosím adresujte na adresu: suse@suse.cz

Byl pro vás článek přínosný?