Hlavní navigace

Názor k článku Onion routing v p2p sieťach - TOR od Mikuláš Patočka - Pokud bude mít nějaká organizace na jednotlivých routerech...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 7. 2006 13:33

    Mikuláš Patočka (neregistrovaný)
    Pokud bude mít nějaká organizace na jednotlivých routerech internetu počítadla množství přenesených dat, tak pak, pokud si v síti TOR stáhneš soubor třeba o velikosti 750MB, tak se z těch počítadel dá snadno vystopovat, přes které uzly jsi to stahoval --- a bude vidět kdo si kolik dat od koho stáhl (nebude však vidět, o jaká data šlo).

    Spávně by se to mělo řešit tak, že jednotlivé uzly anonymní sítě, pokud nemají zrovna co na přenášet, si mezi sebou budou posílat náhodné packety. Pak nepůjde vystopovat, kdo od koho kolik dat stáhl, ale bude to žrát víc přenosové kapacity. --- Ještě je tu jeden problém: pokud sledovatel má podezření, od koho soubor pochází, může mu krátkodobě přerušit nebo zahltit linku a zjišťovat, zda se zpomalí download souboru --- tomu by se dalo bránit tak, že soubor bude rozdroben na kousíčky, které budou distribuovány mezi všechny účastníky sítě.