Hlavní navigace

Názor k článku Onion routing v p2p sieťach - TOR od anonym - z nalinkovaneho dokumentu ( http://tor.freehaven.net/cvs/doc/design-paper/tor-design.html) jsem to prave...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2006 10:55

    bez přezdívky

    z nalinkovaneho dokumentu ( http://tor.freehaven.net/cvs/doc/design-paper/tor-design.html) jsem to prave pochopil jinak:

    Certain more trusted nodes act as directory servers: they provide signed directories describing KNOWS ROUTERS and their current state.
    Each such directory server acts as an HTTP server, so clients can fetch current network state and ROUTER LISTS, and so other ORs can upload state information.

    distribuovani seznamu routeru s klientem mi prijde dost tezkopadne. pokud by teda ten klient v sobe nemel nejaky updatovaci mechanizmus. ale i tak by potreboval nova data brat z nejakych duverchodnych zdroju (zeby nejakych "adresarovych serveru"?)

    a ty adminy jsem chtel korumpovat (ne nutne penezi) prave proto, abych mel kontrolu nad tim seznamem routeru. kompromitaci nekolika adresarovych serveru bych totiz na sebe jen upozornil - servery by nebyly schopne se domluvit na stejnem adresari, zacaly by se hadat a toho by si admini vsimli.

    ale kombinace obojiho bude asi lepsi. vy kompromitujete par serveru a admina/y ostatnich zkorumpujem. ;)