Hlavní navigace

Názor k článku Onyx Boox AfterGlow 2: čtečka s Androidem 4.2 a obchodem Play od _pepak - 1) "i uspaný Android má nezanedbatelnou spotřebu a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 2. 2015 8:00

    _pepak (neregistrovaný)

    1) "i uspaný Android má nezanedbatelnou spotřebu a během dvou dnů budete hledat nabíječku (vyzkoušeno)" - To se mi zdá nějaké divné. Například čtečky od Sony také běžely na Androidu (nebo přinejmenším uměly spouštět Androidové aplikace) a nikdy jsem popisovaný problém se spotřebou neviděl. Nemůže být problém v konkrétní implementaci AfterGlow 2, nebo možná v použité verzi Androida (třeba je 4.2 víc žravá než 2.3)? Reagoval výrobce nějak na upozornění se spotřebou, nebo se k tomu staví tak, že "vždyť jsme vás upozorňovali, že uspání nestačí a máte čtečku nechat vypnout"?

    2) Jak přesné a rychlé je ovládání? Třeba u PocketBooků jsem vysloveně trpěl, kdykoliv jsem chtěl v knize označit nějakou část textu (kvůli zvýraznění, poznámce), protože čtečka reagovala velmi nepřesně (snažím se podržet nějaké slovo, ale označí se mi slovo o řádek výš nebo níž; snažím se posunout levý okraj označené části ještě víc doleva, ale čtečka to vyhodnotí jako kliknutí na nové slovo a označení tohoto slova) a pomalu (když už jsem úspěšně chytil ten levý okraj označené části, musím ho doleva posouvat doslova šnečím tempem, aby to čtečka nevyhodnotila jako konec dragu a nový klík). (Obojí je opět vina Sony, protože tam jsem zvyklý, že klik se projeví tam, kde ho udělám, a že detekce pohybu je velmi rychlá). Nejde mi snad ani tolik o rychlost reakce (o které se zmiňujete v sekci "systém je nedoladěný"), ale o to, jestli rychlý drag je chápán jako drag.

    3) Jak je na tom čtecí aplikace s poznámkovým aparátem? Potřebuji zvýraznění, textovou poznámku i malování, všechny rychle dostupné (ne jako na PocketBooku, kde malování je hodně z ruky). Umí zobrazit vytvořené poznámky hromadně v nějaké rozumné podobě (ne jako Kindle, kde vidím čtyři na stránku)? Umí je pak hromadně smazat (ne jako PocketBook, kde to buď budu mazat po jedné poznámce, nebo si musím čtečku připojit k počítači a smazat přímo soubor nesoucí informace)?

    4) Umí čtečka použít uživatelský font pro všechny varianty písma? Co jsem zkoušel, tak všechny novější čtečky umí použít uživatelovo písmo, ale pouze pro normální text. Jakmile se v knize vyskytne kurzíva nebo tučné písmo nebo třeba monospace, tak se použije standardní font čtečky.

    Díky.