Hlavní navigace

Názor k článku Open-Xchange Server 5 (první část) od anonym - Bohuzel jsem se k odpovedi nedostala drive, takze...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 1. 2006 16:27

    bez přezdívky
    Bohuzel jsem se k odpovedi nedostala drive, takze budu vicemene odpovidat na Vas predchozi prispevek. Kdyz jste presneji konkretizoval, co Vam na onech vetach vadi, mohu Vam vysvetlit lepe, jak je gramaticky vnimam.
    Ono spojeni, ktere se Vam nelibi, nezni "nabizet neco o", ale "Rozsirit neco o", respektive presneji "Nabizet rozsireni o". Predlozka o se nevztahuje k nabidce, ale k onomu rozsireni, a tedy je pouzita spravne.
    Druhe spojeni "vyuzit jako prospesne" je obsazeno ve vete vedlejsi, jejiz podmet je vyjadren v ji predchazejici vete hlavni. Podmetem je tedy slovo "casti", tedy nevyslovene "ony". Navic se nejedna o kladivo, tedy o tupy predmet, kterym se pouze tluce, ale o cast pocitacoveho programu (nebo aplikace, nebo jak by se to dalo jeste nazvat jinak). Vzhledem k tomu, ze takovy program ma do jiste miry svuj vnitrni svet a probihaji v nem skryte procesy (na rozdil od kladiva), nepouzivam program, ale spise vyuzivam jeho prednosti a vlastnosti ke svemu prospechu. Rozumim ovsem tomu, ze na tuto vec muzete mit vlastni nazor, tady opravdu zalezi na individualnim vykladu. O posledni diskutovane frazi, tj. fungovani s Exchange, plati castecne neco podobneho.

    Nerada bych, abychom zabredli do neplodnych sporu. Proto bych Vam rada slibila, ze se v budoucnu vynasnazim, abyste i Vy byl se znenim clanku spokojen.

    P.S. Nepise se "rozumnet", ale "rozumet", protoze v 3.os.j.c. "rozumi".